CEO-ul Tesla, Elon Musk, și alți lideri ai echipelor de AI și hardware ale producătorului auto au lansat un robot umanoid pe care miliardarul îl anunțase în urmă cu un an.

Elon Musk a povestit cum în august 2021, robotul umanoid cunoscut sub numele de Tesla Bot sau Optimus era doar un prototip născut în interiorul companiei. „Practic va începe să se ocupe de o muncă plictisitoare, repetitivă și periculoasă. Care este munca pe care oamenii ar dori să o facă cel mai puțin?”, a spus la acea vreme CEO-ul Tesla.

Anul acesta, Elon Musk și angajații săi s-au prezentat cu un robot umanoid biped, despre care au spus că este doar un „robot de dezvoltare brută”, care merge și flutură mâinile în aer. Ei au spus că robotul se plimbă pentru prima dată fără suporturi mecanice pe scena din Palo Alto, unde a avut loc evenimentul „AI Day”.

Captură foto de la evenimentul de la lansare / YouTube

„Cred că există un potențial că ceea ce facem aici la Tesla ar putea aduce o contribuție semnificativă la AGI (inteligență generală artificială)”, a declarat Elon Musk, potrivit CNBC.

Elon Musk a co-fondat anterior (și ulterior a renunțat) un proiect de inteligență artificială numit OpenAI. În 2015, despre OpenAI spunea că a antrenat rețele neuronale pentru a permite unei mâini robot care seamănă cu o mână umană să rezolve un cub Rubik în formă de puzzle.

Cum ar putea fi folosit în viitor robotul umanoid creat de Elon Musk

Angajații Tesla au arătat modul în care robotul umanoid pe care îl dezvoltă ar putea funcționa în viitor, inclusiv cu dispozitive de acționare proiectate de Tesla, care sunt ca mușchiul robotului, și mâini robotizate adaptive care îi vor permite robotului să apuce și să manipuleze.

În timp ce experții în robotică au spus că Tesla nu are nevoie de un robot biped pentru a pune în funcțiune o mai bună automatizare în fabricile sale, angajații Tesla au vorbit pe larg la evenimentul din Palo Alto despre dedicarea lor față de forma umană. De asemenea, angajații au mai spus că lucrează la o baterie specială și la dispozitive de acționare pentru roboții lor, pentru a menține consumul de energie la minim, astfel încât robotul lor să poată funcționa o zi întreagă cu o singură încărcare.

CEO-ul crede că robotul umanoid „poate ajuta milioane de oameni”, a spus el, pentru că, dacă funcționează, lumea va avea ceea ce el a numit „un viitor al abundenței, un viitor în care nu există sărăcie, în care oamenii poți avea orice ai doresc în ceea ce privește produsele și serviciile.”

În maniera sa grandioasă, Musk a spus: „Este într-adevăr o transformare fundamentală a civilizației așa cum o cunoaștem”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri