După falimentele a trei bănci regionale din SUA, Silicon Valley Bank, Signature Bank şi Silvergate Bank, investitorii americani cred că acțiunile băncilor regionale ar putea fi următoare țintă de investiții, iar Warren Buffett, unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei și unul dintre cei mai experimentați oameni de afaceri, ar putea intra în acțiune.

Bill Ackman consideră acțiunile băncilor regionale ar fi cea mai bună investiție pentru în acest moment și sugerează că Warren Buffett ar putea intra în acțiune cumpărând deja pachete de acțiuni ale acestor bănci, relatează BusinessInsider.

"Acțiunile băncilor regionale sunt o afacere incredibilă acum, atâta timp cât guvernul face ceea ce trebuie, și sunt încrezător că va face", a scris pe Twitter, investitorul miliardar și șeful companiei Pershing Square.

"Aș fi surprins dacă Warren nu va pune capitalul pentru a lucra acum în băncile sale regionale preferate", a adăugat Ackman.

Berkshire Hathaway, compania de investiții a lui Warren Buffett, avea în portofoliul său de investiții participații la mai multe bănci la sfârșitul lunii decembrie, inclusiv Bank of America, Bank of New York Mellon, Citigroup, SUA Bancorp și Ally Financial.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri