Submarinul folosit pentru a transporta turişti la epava Titanicului este dispărut de 3 zile, iar acum apar semne de întrebare privind capacitățile sale tehnice.

Potrivit Forbes, controller-ul care apare în clipurile de prezentare a submarinului companiei OceanGate nu este unul de Xbox sau PlayStation, ala cum s-a afirmat, ci un Logitech Gamepad F710 ușor modificat (peste două butoane au fost instalate mici manete). Acest controller poate fi cumpărat și în România și costă în jur de 200 de lei.

Nu s-a stabilit vreo legătură între problemele tehnice ale submarinului și dispozitivul de control. Dar, scrie Forbes, Stockton Rush, CEO-ul companiei care operează submarinul ce se scufundă la epava Titanicului, a declarat chiar înainte de lansarea la apă că ”toată chestia asta se bazează pe un controller de jocuri”.

Mai mulți utilizatori din România au lăsat recenzii despre dispozitiv în care au indicat ca puncte slabe conexiunea, fragilitatea controllerului și rigiditatea butoanelor.

Un miliardar și CEO-ul companiei sunt la bordul submarinului dispărut în apropiere de Titanic

Un pilot şi patru pasageri se aflau la bordul submarinului care a dispărut de duminică, în largul coastelor Canadei, în timpul unei scufundări la epava Titanicului. Acest submarin poate totuși rămâne sub apă timp de 96 de ore.

La bordul submersibilului se află patru turişti care au plătit câte 250.000 de dolari pentru expediţia spre Titanic. Printre ei este miliardarul britanic Hamish Harding, dar și Stockton Rush, fondator şi CEO al OceanGate .

Avioane şi nave canadiene şi americane au început căutările de luni. Au fost lansate la apă geamanduri cu sonar care pot monitoriza până la adâncimi de 4.000 de metri – epava Titanicului fiind la circa 3.800. Autorităţile au solicitat ajutorul vaselor comerciale pentru a se alătura căutărilor.

Sursa foto: Facebook / OceanGate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri