Forțele ruse au bombardat din nou regiunea Odesa. Mai multe drone ar fi lovit porturile Reni și Ismail, ce se află foarte aproape de granița cu României cu Ucraina. Au fost atacate tancuri cu petrol, depozite cu arme și echipamente NATO, scrie Digi24.

Explozia puternică a avut loc în porturile Ismail și Reni, care au deschidere la Dunăre și care se află foarte aproape de granița româno-ucraineană. Este practic cel mai apropiat punct de România în care Rusia lovește de la începutul războiului. Cu toate acestea, generalul Virgil Bălăceanu a transmis pentru sursa citată că acest atac cu drone nu reprezintă o escaladare a conflictului declanșat de Rusia și nu reprezintă o amenințare la adresa NATO.

Atacul a implicat 3 drone Shahed care au fost doborâte lângă Odesa. Acestea au lovit o instalație de cereale, în vremre ce șase persoane au fost rănite, patru au fost internate la spital, iar una dintre ele se află în stare gravă. În urma atacului, un hangar cu tancuri de depozitare pentru cereale și marfă a fost distruse.

Purtătorul de cuvânt al Armatei voluntarilor ucraineni "Sud", Serghei Bratciuk, a declarat că alerta de raid aerian a durat la Odesa "exact 3 ore şi 53 de minute", potrivit Unian.

"Trei drone au fost distruse de forţele de apărare antiaeriană", adaugă Comandamentul operaţional "Pivden", potrivit căruia "inamicul continuă să terorizeze Odesa", notează Agerpres.

"Potrivit primelor informaţii, patru muncitori din port au fost răniţi, dar respectivele informaţii mai trebuie clarificate", adaugă acesta. Dar, potrivit administraţiei militare din regiunea Odesa, şase persoane au fost rănite în urma atacului rusesc din noaptea de duminică spre luni.

Natalia Gumeniuk, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului operaţional "Pivden", a afirmat că inamicul a vizat în special porturile de pe partea ucraineană a Dunării. "Au fost ameninţate toate porturile de-a lungul coastei Dunării (de partea ucraineană). Inamicul a încercat să afle modalităţile de protejare a acestor porturi!, a afirmat Gumeniuk, subliniind că atacul de noaptea trecută relevă faptul că inamicul se reorientează acum asupra porturilor considerate drept căi alternative pentru transportul de cereale, potrivit Unian.

În urma atacului, au fost avariate unele instalaţii într-un port din regiunea Odesei, în special, macarale care asigurau funcţionarea portului, a mai spus ea.

"Iar aceasta sugerează că (ruşii) nu se vor opri până când nu îşi vor îndeplini obiectivul pe care şi l-au propus - să devină furnizor prioritar de cereale" pe plan mondial, a apreciat Gumeniuk.

Vizată cu regularitate de atacurile ruseşti, Odesa - oraş-port la Marea Neagră, al cărui centru istoric a fost inclus la începutul anului în patrimoniul mondial al UNESCO - a fost ţinta unui masiv atac sâmbătă seara, soldat cu doi morţi şi 22 de răniţi, dintre care cel puţin patru copii, potrivit autorităţilor ucrainene. Atacul a distrus o mare parte a catedralei Schimbarea la faţă din centrul istoric al Odesei.

Situată pe coasta Mării Negre, Odesa este un oraş strategic pentru tranzitul maritim din regiune. Tensiunile s-au amplificat în Marea Neagră după expirarea unui acord privind transportul de cereale ucrainene, crucial pentru aprovizionarea cu alimente pe plan internaţional, care a făcut posibil ca Ucraina să exporte produse agricole în pofida războiului dus de peste 17 luni de Rusia împotriva sa.

Sursa foto: captură Google Maps

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri