„Casele pe apă” ar putea fi următoarea tendință importantă în domeniul maritim, dacă fondatorii Reina Boats au făcut pariul corect cu noile lor iahturi pe care le vor lansa în toamna acestui an, relatează msn.com.

Fondatorii Reina Boats, Hayri Dayi și Emin Günal, au venit cu nou concept, după ce au văzut o creștere a navigației maritime în timpul pandemiei. Cei doi au observat că era nevoie de vase elegante care să poată oferi spațiu și facilități fără costuri prea mari.

„Multe bărci nu au spațiul de locuit pentru a oferi toate locurile de cazare și confortul pe care oamenii le doresc”, a spus Günal într-un comunicat. „Catamaranele cu motor oferă mai mult volum, dar au devenit și destul de scumpe. Asta a lăsat casele ca singura opțiune.”

Totuși, cei doi nu a copiat conceptele de case plutitoare „învechite” din trecut. Aceștia au proiectat o navă elegantă care să atragă un nou val de entuziaști ai iahturilor.

„Ambarcațiunile existente au rămas blocate în designul anilor ’80 și aproape 90 la sută dintre bărcile de pe apă erau nave închiriate comercial”, a mai spus Günal. „Erau bărci pe care proprietarii de iahturi și catamaran nu s-ar gândi niciodată să le cumpere.”

Compania lansează cinci variante de echipare

Linia include cinci modele care parcurg o gamă variată, de la un soi de „rulotă plutitoare” la un apartament luxos pe două etaje deasupra apei. Modele cele mai scumpe îmbină decorul de lux și mobilierul de înaltă calitate cu electrocasnice de top și tehnologia smart-home. Deși la exterior vor arăta destul de similar, nivelul de amenajare și dotare va fi diferit la interior.

Dacă astfel de ambarcațiuni s-ar fi încadrat pentru ape mai liniștite, plusul adus ce modelele Reina este acela că nu sunt limitate pentru utilizarea pe lacuri și canale navigabile liniștite. Flota îndeplinește standardele Pazei de Coastă din SUA și pot fi lansate și pe valurile mărilor.

Fabricate din aluminiu de calitate, navele au un design similar cu carena unui catamaran și ar trebui să fie la fel de robuste.

Sunt eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, remarcabil de silențioase și funcționează fără probleme. De asemenea, sunt certificate cu un rating de emisii poluante ultra scăzute, potrivit descrierii companiei.

În plus, navigatorii pot alege bateriile ca sursă alternativă de energie în locul unui generator pentru a reduce și mai mult emisiile.

Gama Reina va fi construită din Turcia. Primul model, cunoscut sub numele de Reina Live 44DR, va debuta la Fort Lauderdale International Boat Show (SUA) din acest an, în octombrie.

Din păcate, compania nu a oferit informații clare despre preț, încă. Cel mai probabil prețurile vor varia în funcție de modelele alese și de echiparea lor.

Sursa foto: Reina Boats

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri