Rusia este "invincibilă" astăzi aşa cum a fost în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a declarat vineri preşedintele Vladimir Putin în timpul unei întâlniri cu adolescenţi cu ocazia începerii anului şcolar, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Am înţeles de ce am câştigat în timpul Marelui Război Patriotic: înfrângerea unui popor cu o astfel de stare de spirit este imposibilă. Am fost absolut invincibili şi suntem la fel şi astăzi", a spus preşedintele rus, care face în mod regulat paralele între războiul împotriva Germaniei naziste şi ofensiva pe care a lansat-o în Ucraina.

Putin a povestit conţinutul unor scrisori schimbate între tatăl său, care lupta pe front, şi bunicul său.

Şeful statului rus s-a declarat impresionat de hotărârea bunicului său care, după ce tocmai îşi pierduse soţia ucisă în timpul războiului, i-a ordonat fiului: "Bateţi-i pe ticăloşii ăştia!"

"Şi, în prezent, astfel de familii constituie majoritatea covârşitoare" a populaţiei, a spus el în această intervenţie transmisă la televiziune.

Întâlnirea lui Vladimir Putin cu aceşti adolescenţi are loc cu ocazia deschiderii anului şcolar şi a începutului "Conversaţiilor importante", cursuri de educaţie patriotică introduse la scurt timp după declanşarea asaltului asupra Ucrainei.

Moscova îşi prezintă ofensiva împotriva vecinului său ca pe o luptă existenţială, acuzând guvernul ucrainean că se află în mâinile unor neonazişti anti-ruşi puşi în slujba unui Occident hotărât să distrugă Rusia.

Putin prezintă, de asemenea, Crimeea, anexată în 2014, precum şi estul şi sudul Ucrainei ocupate, ca teritorii istorice ruseşti care nu ar fi trebuit să fie niciodată ataşate Ucrainei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri