NATO nu are niciun indiciu că resturile de dronă găsite pe teritoriul României au fost cauzate de un atac deliberat al Moscovei, a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în Parlamentul European, transmite Reuters.

'Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei, şi aşteptăm rezultatul investigaţiei aflate în desfăşurare', a spus Stoltenberg în faţa eurodeputaţilor. Stoltenberg a subliniat însă riscurile pe care le implică loviturile aeriene ruse în vecinătatea atât de apropiată a teritoriului NATO.

'Aceasta demonstrează riscurile de incidente şi accidente', a spus el. 'Indiferent de acest rezultat (al anchetei), ceea ce am văzut, desigur, sunt multe lupte şi de asemenea atacuri aeriene aproape de frontierele NATO', a adăugat secretarul general.

Ucraina a afirmat luni că drone explodaseră pe teritoriul României în timpul loviturilor aeriene ruse din cursul nopţii asupra portului ucrainean Izmail de peste Dunăre. Oficiali români au dezminţit iniţial afirmaţiile ucrainene, dar miercuri şi-au schimbat declaraţiile, ministrul apărării, Angel Tîlvăr, spunând că fragmente din ceea ce ar fi putut să fie o dronă rusească au căzut pe teritoriul românesc, scrie Reuters.

Ministrul Angel Tîlvăr a declarat miercuri pentru Agerpres că în judeţul Tulcea au fost găsite fragmente dintr-un echipament 'care ar putea fi asimilat unei drone', probele urmând să fie analizate pentru a se stabili originea, capacitatea şi timpul echipamentului.

Rusia a executat lovituri aeriene cu rază lungă asupra unor ţinte din Ucraina după declanşarea invaziei anul trecut, iar Kievul a raportat că armamente ruse suspecte au zburat deasupra ori au căzut în ţări vecine de câteva ori, menţionează Reuters.

În cel mai serios incident, doi oameni au fost ucişi în Polonia de o rachetă care a căzut în apropierea frontierei în noiembrie 2022. Polonia şi aliaţii din NATO au afirmat ulterior că a fost vorba despre o rachetă a apărării antiaeriene ucrainene lansată greşit.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri