Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut miercuri negocieri între Israel şi palestinieni, apreciind, de asemenea, că este "necesar" să se evite "extinderea conflictului", relatează AFP, conform Agerpres.

El a cerut ca eforturile să se concentreze pe diplomaţie pentru a pune capăt luptelor declanşate de atacul sângeros lansat de mişcarea palestiniană Hamas sâmbăta trecută şi ca părţile să "revină la procesul de negociere" pentru a se găsi o soluţie "acceptabilă pentru toate părţile, inclusiv pentru palestinieni". "Trebuie să evităm extinderea conflictului" pentru a preveni ca aceasta să aibă consecinţe la nivel internaţional, a adăugat el.

Vladimir Putin a acuzat Statele Unite că inflamează Orientul Mijlociu prin trimiterea unui grup de portavioane în regiune, declarând că sunt necesare "soluţii de compromis" şi exprimându-şi speranţa că va prevala bunul simţ, notează Reuters.

Şeful de la Kremlin a numit explozia de violenţă dintre Israel şi palestinieni drept un exemplu viu al eşecului politicii Statelor Unite în Orientul Mijlociu, despre care el spune că nu au ţinut cont de nevoile palestinienilor.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri