Elon Musk, fondatorul Tesla și proprietarul Twitter (X) a oferit 1 miliard de dolari Wikipedia, enciclopedia liberă online, cu condiția ca aceasta să-și schimbe numele în "Dickipedia".

Miliardarul a făcut oferta într-o postare pe site-ul său. Anterior, el postase o captură de ecran a unui apel personal al cofondatorului Wikipedia, Jimmy Wales, în care acesta spunea că site-ul "nu este de vânzare".

"Le voi da un miliard de dolari dacă își schimbă numele în Dickipedia", a scris Musk pe Twitter.

"Vă rog să adăugați asta la pe pagina mea de wiki", a continuat el într-o altă postare. "Pentru acuratețe".

Când un utilizator, jurnalistul Ed Krassenstein, a sugerat ca Wikipedia să accepte oferta, spunând că "poate oricând să își schimbe numele la loc după încasarea banilor", Musk a adăugat o condiție la oferta sa.

"Minim un an. Adică, nu sunt un prost lol", a scris el.

Musk făcuse mai multe postări duminică în care a criticat Fundația Wikimedia, organizația non-profit care găzduiește Wikipedia, pentru că a cerut bani.

"V-ați întrebat vreodată de ce Fundația Wikimedia vrea atât de mulți bani? Cu siguranță nu este nevoie de ei pentru a opera Wikipedia", a scris el pe X. "Poți să încapi literalmente o copie a întregului text pe telefonul tău! Deci, pentru ce sunt banii? Mințile curioase vor să știe...".

Aplicația "Community Notes" a aplicației, care permite utilizatorilor să se înscrie pentru a deveni colaboratori și pentru a creea note la postări pentru a le pune în context, a lăsat o explicație sub postarea sa, precizând că Wikipedia gestionează "peste 25 de miliarde de vizualizări de pagini pe lună și peste 44 de editări de pagini pe lună, ceea ce necesită costuri de operare substanțiale".

De asemenea, a precizat că organizația angajează auditori financiari terți, ale căror rapoarte sunt puse la dispoziția publicului.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri