Israelul a fost de acord să amâne o invazie preconizată în Gaza pentru moment, astfel încât Statele Unite să poată grăbi apărarea antirachetă în regiune pentru a-şi proteja trupele în regiune, potrivit publicației americane, Wall Street Journal (WSJ), relatează Reuters, citată de Agerpres.

Oficiali americani au convins până acum Israelul să amâne invazia până când sistemele americane de apărare aeriană vor putea fi amplasate în regiune, la sfârşitul acestei săptămâni, a indicat WSJ.

Israelul ţine cont, în planul său, de efortul de a furniza ajutor umanitar în interiorul Gazei, precum şi de eforturile diplomatice de eliberare a ostaticilor deţinuţi de militanţi Hamas, notează sursa citată.

Ameninţările la adresa trupelor americane au fost o preocupare de maximă importanţă.

Washingtonul încearcă să desfăşoare aproape 12 sisteme de apărare antiaeriană, inclusiv pentru trupele sale care se află în Irak, Iordania, Kuweit, Arabia Saudită, Siria şi Emiratele Arabe Unite.

Potrivit sursei citate, armata americană şi alţi oficiali estimează că forţele lor vor fi vizate de grupuri militante odată ce Israelul va lansa invazia terestră în teritoriul palestinian condus de Hamas.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri