Boris Johnson, fostul premier britanic, i-a întrebat pe oamenii de știință dacă oamenii pot ucide virusul COVID folosind un "uscător de păr special" în nas, a afirmat fostul său consilier, Dominic Cummings. În Marea Britanie se investighează răspunsul autorităților la pandemie

Cummings a declarat că fostul prim-ministru a împărtășit cu consilierii săi de top, Sir Patrick Vallance și Sir Chris Whitty, o înregistrare video cu un bărbat care folosea un astfel de dispozitiv. El i-a întrebat apoi pe experții medicali ce părere au despre clip.

Afirmația care a atras atenția a fost una dintre cele câteva făcute de Cummings în declarația sa de martor la ancheta privind răspunsul guvernului la pandemie. Cummings a fost consilierul principal al Johnson până când a părăsit Downing Street la sfârșitul anului 2020, după o bătălie internă cu privire la rolul său. De atunci, el a fost un critic vocal al conducerii fostului prim-ministru în timpul răspunsului la virus.

În declarația sa, Cummings a spus că fostul prim-ministru "nu a vrut ca noi să "antagonizăm" presa prin faptul că am scos la iveală povești false". Personalul, a scris el, nu era chiar sigur dacă "nu cumva el însuși era sursa poveștilor false".

În altă parte în declarația sa de martor, Cummings a afirmat că fostul prim-ministru i-a cerut să găsească o "pisică moartă" (un termen pentru o afirmație folosită pentru a distrage atenția presei) pentru a distrage atenția de la COVID la sfârșitul anului 2020.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri