Compania ceha Zentiva a semnat un acord privind un credit sindicalizat de 550 de milioane euro pentru a finanta achizitia grupului Eczacibasi si pentru a plati restul imprumutului de 105 milioane euro, contractat pentru a achizitiona grupul Sicomed, informeaza banca de investitii Wood Company.
Prin acest acord, Zentiva va primi imprumuturi pe trei si cinci ani in euro si coroane cehesti precum si un credit revolving, tot in euro si coroane.

Pana la sfarsitul acestui an, banca de investitii Wood & Company se asteapta ca raportul datorie neta/ EBITDA (castiguri inainte de dobanda, taxe, depreciere si amortizare) sa fie de 2,8 iar raportul datorie neta/capital sa fie de 125%.

Drept urmare, Wood estimeaza ca profitabilitatea companiei va creste, in 2008, pana la 24%, fata de nivelul precedent, de 15%.

Wood Company se asteapta ca Zentiva sa parafeze preluarea grupului Eczacibasi la data de 2 iulie, consolidarea urmand a fi finalizata pana in a doua jumatate a anului curent.

Compania ceha a achizitionat, in septembrie 2005, societatea de investitii Venoma Holdings Limited, proprietara unui pachet de 51% din actiunile Sicomed, dupa care si-a majorat participatia la circa 75%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri