Suedia va dona Ucrainei un ajutor militar suplimentar în valoare de 7,1 miliarde de coroane suedeze (682 milioane de dolari), ce include transfer de echipamente şi noi fonduri pentru achiziţia de armamente, a anunţat Ministerul Apărării de la Stockholm, potrivit Reuters, conform Agerpres.

Acesta va fi cel de-al 15-lea pachet de ajutor şi cel mai substanţial de până acum al ţării scandinave pentru Ucraina, ridicând suma totală la circa 30 miliarde de coroane (2,89 miliarde de dolari) de la debutul invaziei ruse, în urmă cu aproape doi ani.

'Vom continua să susţinem Ucraina cât timp va fi nevoie', a declarat ministrul apărării, Pal Jonson, într-o conferinţă de presă. Noul pachet de asistenţă include muniţie de artilerie în valoare de două miliarde de coroane, precum şi artilerie antiaeriană şi puşti fără recul. Din acest pachet mai fac parte nave maritime de asalt şi alte nave, dar şi mine submarine şi drone submarine.

Tot în cadrul acestui pachet, Suedia alocă bani pentru achiziţia de material militar prin intermediul fondurilor pentru Ucraina, şi un miliard de coroane pentru cumpărarea a aproximativ zece blindate de luptă ce vor fi gata de livrare în 2026.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri