Ucraina şi-a triplat producţia de arme în 2023 şi 500 de companii lucrează în prezent în sectorul de apărare al ţării, a declarat ministrul ucrainean al industriilor strategice, Oleksandr Kamîşkin.

Kievul încearcă să găsească modalităţi de a-şi consolida apărarea împotriva invaziei Moscovei, inclusiv prin stimularea producţiei interne de arme şi a inovaţiei.

Oleksandr Kamîşkin a declarat în timpul unei conferinţe televizate la Kiev că 100 de companii de stat şi 400 de companii private sunt implicate în acest efort şi că Ucraina intenţionează anul acesta "să crească considerabil producţia de muniţie".

La rândul său, ministrul ucrainean al digitalizării, Mihailo Fedorov, a afirmat că 90% din dronele folosite pe câmpul de luptă împotriva forţelor ruse au fost produse în Ucraina.

Ministrul ucrainean de interne, Igor Klimenko, a declarat în timpul conferinţei că a nicio armă nu a trecut graniţa din Ucraina în Uniunea Europeană în timpul celor doi ani de invazie rusă.

Sursa foto: DVIDS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri