Comisia Europeană va recomanda începerea negocierilor de aderare cu Bosnia şi Herţegovina, a anunţat şefa executivului european, Ursula von der Leyen, informează agențiile Reuters, EFE şi AFP, citate de Agerpres.

Preşedinta CE a salutat "progresele impresionante" realizate de fosta republică iugoslavă pe calea spre UE.

"Desigur, sunt necesare progrese suplimentare pentru ca (Bosnia) să se alăture Uniunii noastre. Dar această ţară a demonstrat că poate îndeplini criteriile de aderare şi poate răspunde aspiraţiei cetăţenilor săi de a face parte din familia noastră", a declarat Ursula von der Leyen într-un discurs susţinut în Parlamentul European de la Strasbourg.

Ea a subliniat că în prezent Bosnia este "complet aliniată" politicii externe şi de securitate a UE şi şi-a îmbunătăţit gestionarea fluxurilor de migraţie.

În februarie, Sarajevo a îndeplinit o altă condiţie stabilită de Bruxelles, adoptând o nouă lege privind combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului.

Bosnia şi Herţegovina (BiH) este candidat oficial la aderarea la UE din 15 decembrie 2022. Următorul pas ar fi lansarea negocierilor de aderare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri