Președintele din Botswana, Mokgweetsi Masisi, a declarat că pregătește un „cadou” Germaniei după ce ministrul mediului a anunțat că ar putea interzice importurile de trofee rezultate din vânatul de elefanți. Șeful statului african spune că Botswana se luptă cu o populație prea mare de elefanți și, în plus, vânzarea de trofee este un important motor economic, relatează CNN.

La începutul acestui an, ministrul german al mediului, Steffi Lemke, o reprezentată a Partidului Verzilor, a comunicat că se analizează limitarea mult mai strictă a importurilor de trofee de vânat pentru a opri braconajul, dar și vânatul excesiv. În schimb, într-o discuție cu Bild, președintele Masisi a spus că germanii ar trebui să experimenteze pe propria piele coabitarea cu elefanții înainte de a-și da cu părerea.

„Este ușor să stai la Berlin și să vii cu opinii despre cum merg lucrurile în Botswana. Noi plătim prețul pentru efortul de a proteja aceste animale în numele întregii lumi, inclusiv pentru partidul de unde provine doamna ministru”, a spus președintele african. Germanii ar trebui să „învețe să coabiteze cu aceste animale, la fel cum ne transmit și nouă să o facem”, a adăăugat acesta.

Conform lui Masisi, populația de elefanți din Botswana a crescut necontrolat și, în prezent, ea numără aproximativ 130.000 de exemplare din circa 450.00 câți ar fi pe tot globul. Pentru a face față creșterii numărului de elefanți, Botswana a transmis oferte de repopulare a elefanților către state vecine ca Angola sau Mozambique, cei dintâi ignorând până în prezent oferta de a prelua 8.000 de elefanți.

Deși mai multe specii de elefant sunt pe lista animalelor care sunt în pericol de dispariție, președintele din Botswana spune că eforturile de protejare a speciei elefantului african a dus la o creștere masivă a populației de pahiderme. El a spus că elefanții prezintă un risc și pentru oamenii deoarece ei uneori „calcă oameni” și avariază așezări. În plus, conform lui Masisi, Botswana este țara care „face cele mai mari eforturi pentru a apăra natura” dintre toate statele lumii.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri