Ai prea mulți bani și nu știi care este cea mai potrivită destinație în care să îi cheltuiești? Site-ul de călătorii FloridaPanhandle.com a analizat cele mai scumpe 100 destinații din lume, dintre care enumerăm doar zece în rândurile de mai jos.

Potrivit analizei realizate, cele mai scumpe destinații de vacanță, fără costurile zborurilor, sunt:

  • Gustavia, St. Barts
  • Gstaad, Elveția
  • Aspen, Colorado
  • Park City, Utah
  • Maui, Hawaii
  • Londra, Anglia
  • Insula Cacao, Maldive
  • Maun, Botswana
  • Grand Cayman, Insulele Cayman
  • Monte Carlo, Monaco

Hoteluri cu camere la peste 1.000 de dolari pe noapte

Insula St. Barts, din Caraibe, este cea mai scumpă destinație de vacanță din lume, în mare parte, din cauza costurilor mari de cazare, o noapte putând ajunge la 1.770 de dolari, scrie CNBC.

În continuare, tarifele medii ale hotelurilor din Gstaad, din Elveția, ajung la 1.360 de dolari. Tot aici sunt, de asemenea, cele mai mari costuri medii cu alimente, circa 177 de dolari pe zi.

Cazarea în al treilea cel mai scump loc din lume - Aspen, Colorado - este, în medie, 1.385 dolari pentru o persoană. O familie cu patru membri se poate aștepta să plătească 2.274 dolari.

Pentru a găsi aceste prețuri, FloridaPanhandle.com a cercetat tarifele medii pentru hoteluri de patru și cinci stele pentru sejururi în perioada Crăciunului (21 - 27 decembrie) și pentru perioada de primăvară (19-25 mai), dar nu a inclus taxele.

Obiective turistice, între gratis și peste 300 de dolari pe zi

Pentru a estima prețul activităților, FloridaPanhandle.com a calculat costul mediu pentru cele trei atracții cele mai evaluate din fiecare locație pe TripAdvisor.

Orașul de schi Park City, Utah, a avut o medie de 333 de dolari pentru atracțiile zilnice - cea mai mare sumă de pe listă. Atracțiile din Maun, Botswana, singura destinație a Africii de pe listă, au reprezentat în medie peste 100 dolari pe zi (o vizită de o zi în Delta Okavango, spre exemplu).

În ciuda costurilor medii generale mai mari, atracțiile din St. Barts și din Maldive au fost evaluate la zero dolari. Turiștii ar putea fi nevoiți să plătească mii de dolari pentru hotelurile din acele locații, dar plajele lor sunt gratuite.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri