Pentru prima dată, un concurs de tip Miss World se va organiza nu între persoane, ci între avataruri generate prin puterea de procesare a calculatorului. Folosind inteligența artificială, concurenții sunt invitați de către World AI Creator Awards (WAICA) la „Miss AI”, un concurs care pune la bătaie un premiu în bani reali de 5.000 de dolari, scrie Petapixel.

Societatea a ajuns în punctul în care nu mai obiectifică femeile prin concursuri de frumusețe, ci și reprezentări virtuale ale frumuseții generate de programe ce funcționează pe bază de inteligență artificială. Juriul acestui concurs inedit va fi atent la cât de frumoase sunt concurentele virtuale, din punct de vedere al aspectului și al apropierii lor de chipul uman. În plus, se va mai lua în calcul măiestria dezvoltatorilor din spatele acestor frumuseți virtuale, dar și capacitatea lor de a-și transforma modelele virtuale în influenceri pe internet.

Din juriul care conține patru membri nu lipsesc două dintre cele mai influente modele create de AI: Emily Pellegrini și Aitana Lopez. Acestea nu sunt persoane reale, ci tot niște reprezentări virtuale care au strâns, cumva, sute de mii de urmăritori pe rețelele sociale (primul cont menționat are peste 280.000 de urmăritori pe Instagram, dar nu are nicio poză postată). Cei doi membri ai juriului care sunt persoane reale sunt Andrew Bloch, un expert în marketing, respectiv Sally-Ann Fawcett, șefă a juriului Miss Marea Britanie.

Fawcett a declarat, citată de The Sun, că nu vede de ce nu s-ar putea în viitor ca „fetele generate de AI să concureze chiar în cadrul Miss World, luptându-se cu persoane reale”. Pentru moment, însă, concurentele lipsite de trup au concursul lor, iar cea mai frumoasă dintre toate îi va aduce creatorului său, pe lângă premiul în bani, și un curs de mentorat în cadrul Imagine Education în valoare de 3.000 de dolari, dar și susținerea unei companii specializate în PR evaluată la încă 5.000 de dolari.

Fanvue, organizatorii evenimentului, au transmis că cei care-și doresc să se înscrie trebuie să transmită o imagine cu femeia generată de inteligența artificială, dar și să completeze un formular la care să răspundă la întrebările pe care le primesc, în mod uzual, concurentele de la concursurile de miss. Tot organizatorii sunt cei care speră să primească mii de înscrieri, dar cele mai bune 10 creații vor fi cele care vor intra într-un soi de „semi-finală” înainte ca cele 3 mari finaliste să fie prezentate în cadrul unei gale online din luna mai.

„Sperăm ca WAICA să ajungă ca un fel de Oscar pentru lumea creatoriilor care folossesc AI”, a declarat Will Monange, co-fondator al Miss AI, citat de The Sun. „Concursul acesta reprezintă doar o parte din acest program în care noi recunoaștem talentul și evoluțiile din acest domeniu”.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri