Miliardarul american Warren Buffett, cunoscut și sub numele „Oracolul din Omaha”, pentru previziunile sale foarte bune în sfera afacerilor și economiei, a tras un semnal de alarmă cu privire la inteligența artificială, avertizând asupra potențialului de a supraalimenta fraudele, relatează BusinessInsider.

Al zecelea cel mai bogat om al planetei la finele lui 2023, se referă în special la capacitatea instrumentelor AI de a face unele înșelătoriile mai convingătoare ca niciodată.

Escrocheria a făcut întotdeauna parte din scena americană”, a declarat renumitul investitor și CEO al celei mai mari companii de investiții din lume, Berkshire Hathaway în timpul adunării anuale a acționarilor companiei.

Warren Buffett s-a referit explicit la un exemplu de fraudă online care se folosea de imaginea lui pentru a-i păcăli pe victimele. Potrivit lui, imaginile și videoclipurile create folosind inteligența artificială au devenit atât de convingătoare încât este practic imposibil să discerni dacă sunt reale sau nu.

Aceste afirmă că materialul folosit a fost atât de convingător că, dacă nu ar fi știut că avea de-a face cu o clonă digitală a sa, ar fi mușcat momeala.

„Practic mi-aș fi trimis bani în cine știe ce țară nebună”, a glumit el.

Buffett a asemănat creația inteligenței artificiale cu cea a bombei atomice.

„Am lăsat un duh magic să iasă dintr-o sticlă atunci când am dezvoltat armele nucleare”, a spus el. „Acel duh a făcut niște lucruri groaznice în ultima vreme. Puterea lui mă sperie foarte tare.”

În opinia lui, inteligența artificială, pe lângă posibilele avantajele aduse de această tehnologie, prezintă și un potențial de risc foarte ridicat și am putea să regretăm crearea inteligenței artificiale la fel cum este regretată crearea armelor nucleare.

„AI-ul se aseamănă oarecum. S-ar putea să ne dorim să nu fi văzut niciodată acel duh”, a punctat Warren Buffett.

Inteligența artificială are mulți susținători, dar și critici, iar multe instituții din întreaga lume cer o reglementare mult mai bună a modului în care este dezvoltată și implementată această tehnologie. Autoritățile europene au aprobat, la începutul acestui an, prima „Lege AI” din lume.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri