Presedintele francez Nicolas Sarkozy planuieste sa foloseasca optiunea de a cumpara detinerea concernului german Siemens in grupul nuclear controlat de statul francez Areva si sa creeze o mare companie energetica nationala, relateaza revista germana Wirtschafts Woche, citata de NewsIn.
Sarkozy urmareste o fuziune a Areva cu grupul industrial Alstom si conglomeratul Bouygues, scrie publicatia germana, citand surse din interiorul companiei. Directorul general de la Alstom, Patrick Korn, ar putea deveni seful noii companii, mai precizeaza WirtschaftsWoche.

Un reprezentant al guvernului francez a spus ca presedentia refuza sa comenteze relatarea. Conglomeratul industrial german a anuntat, luna trecuta, ca poarta discutii cu Areva pentru a-si pastra detinere in joint venture-ul Areva NP, cunoscut anterior drept Framatome, pentru care Areva dispune de o optiune speciala de cumparare.

Siemens detine 34% din Areva NP si Areva poate cumpara partea grupului german, prin aceasta optiune, pana in 2011. Purtatorul de cuvant al Areva, Charles Hufnagel, a spus, pentru Reuters, ca nu poate comenta direct asupra articolului din WirtshaftsWoche, dar ca firma pe care o reprezinta "este foarte multumita de joint venture, care s-a dovedit de foarte mare succes la nivel mondial".

"Siemens si-a exprimat, in repetate randuri, multumirea pentru implicarea in cadrul Areva NP. Evolutia capitalului companiei nu se afla insa in agenda", a mai precizat purtatorul de cuvant.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri