Sarkozy urmareste o fuziune a Areva cu grupul industrial Alstom si conglomeratul Bouygues, scrie publicatia germana, citand surse din interiorul companiei. Directorul general de la Alstom, Patrick Korn, ar putea deveni seful noii companii, mai precizeaza WirtschaftsWoche.

Un reprezentant al guvernului francez a spus ca presedentia refuza sa comenteze relatarea. Conglomeratul industrial german a anuntat, luna trecuta, ca poarta discutii cu Areva pentru a-si pastra detinere in joint venture-ul Areva NP, cunoscut anterior drept Framatome, pentru care Areva dispune de o optiune speciala de cumparare.

Siemens detine 34% din Areva NP si Areva poate cumpara partea grupului german, prin aceasta optiune, pana in 2011. Purtatorul de cuvant al Areva, Charles Hufnagel, a spus, pentru Reuters, ca nu poate comenta direct asupra articolului din WirtshaftsWoche, dar ca firma pe care o reprezinta "este foarte multumita de joint venture, care s-a dovedit de foarte mare succes la nivel mondial".

"Siemens si-a exprimat, in repetate randuri, multumirea pentru implicarea in cadrul Areva NP. Evolutia capitalului companiei nu se afla insa in agenda", a mai precizat purtatorul de cuvant.