Ikea Cehia a raportat vanzari de peste 200 mil. euro in anul fiscal 2006-2007

Lantul de magazine Ikea a inregistrat in Cehia vanzari de 203,9 milioane euro in anul fiscal incheiat la 31 august, in crestere cu 17,7% fata de intervalul precedent, scrie Prague Daily Monitor citandu-l pe directorul de vanzari al Ikea Cehia, Ungaria si Slovacia, Andrew North.

In anul fiscal precedent, 2005-2006, lantul de magazine Ikea a inregistrat vanzari de 173,3 milioane euro, a declarat directorul de vanzari Ikea Cehia, Andrew North, care nu a dezvaluit si profitul realizat de cele patru magazine Ikea din Republica Ceha.

Restaurantele din centrele Ikea au inregistrat vanzari in crestere cu 20% in anul fiscal 2006-2007, pana la 9,96 milioane euro, mai scrie cotidianul praghez.

In anul fiscal 2006-2007 incheiat la 31 august, Ikea Cehia a avut patru milioane de clienti, in crestere cu 17% fata de anul fiscal precedent.

Directorul de vanzari al Ikea pentru Cehia, Ungaria si Slovacia, a mai mentionat ca grupul doreste ca pana in 2017 sa isi dubleze numarul de magazine in cele trei tari.

Producatorul suedez de mobila Ikea a deschis in luna martie primul sau magazin din Romania, in zona Baneasa. Magazinul a inregistrat vanzari de aproximativ cinci milioane euro in primele trei saptamani de la deschidere.

Ikea Romania estimeaza, pentru 2007 o cifra de afaceri de 40 milioane euro, potrivit lui Michael Lloyd, membru in Consiliul de Administratie al Moaro Trading, firma care opereaza conceptul Ikea prin sistem de franciza.

Magazinul Ikea din Bucuresti, in care suedezii au investit peste 25 milioane euro, are o suprafata de 26.000 metri patrati si ofera consumatorilor 7.000 de articole de mobilier si accesorii care acopera toate ariile casei. Magazinul este aprovizionat in proportie de 10% cu articole din ceramica si textile de la furnizori din Romania. Magazinul cuprinde un showroom de mobila, un departament de accesorii si decoratiuni, o zona de joaca pentru copii si zone pentru servit masa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri