Grupul austriac OMV a reafirmat miercuri oferta sa de preluare, de 32.000 forinti pe actiune, a rivalului ungar Mol, insa nu respinge posibilitatea modificarii ofertei in viitor, a declarat miercuri directorul executiv al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
OMV se asteapta ca aceasta lupta sa dureze mult timp, poate chiar trei ani, si nu va modifica oferta pana la eliminarea tuturor obstacolelor din calea acesteia, a precizat Ruttenstorfer, prezent la summitul Reuters pentru Investitii in Europa Centrala.

"Niciodata sa nu spui niciodata", a declarat acesta, atunci cand a fost intrebat daca OMV ar putea decide o majorare a ofertei.

"Insa pentru moment, oferta noastra ramane nemodificata", a adaugat responsabilul OMV.

"Oferta facuta de grupul austriac, ce detine putin peste 20% din Mol, ridica valoarea companiei ungare la 20 miliarde dolari. Mol a respins aceasta oferta si a refuzat sa negocieze, declarand ca o fuziune ar duce la reducerea eficentei, la incalcarea reglementarilor privind concurenta si ar reduce valoarea actiunilor.

Oficialul austriac a adaugat ca propunerea nu reprezinta deocamdata o oferta formala, avand in vedere obstacolele in calea unei astfel de oferte, si daca Mol va renunta la limitarea drepturilor de vot in cadrul consiliului de administratie si la controlul in mod concertat a circa 40% din grup, OMV ar putea anunta o oferta formala.

"Atunci vom fi nevoiti oricum sa analizam din nou problema pretului oferit", a precizat acesta.

Ruttenstorfer a declarat ca OMV nu a luat inca o decizie privind convocarea unei intruniri extraordinare a actionarilor Mol, pentru ca daca se ia in considerare faptul ca Mol controleaza concertat 40% din grup, propunerea OMV nu are mari sanse de reusita.

"Nu suntem presati de timp si suntem determinati sa ducem la bun sfarsit aceasta operatiune", a declarat Ruttenstorfer. "Dar nu o vom putea face singuri, Bruxellesul trebuie sa ia o decizie, actionarii independenti de asemenea", a adaugat acesta.

Ruttenstorfer a precizat ca o eventuala lupta legala ar putea amana preluarea cu pana la trei ani.

Uniunea Europeana a anuntat ca va contest decizia Ungariei de a vota o legislatie menita a proteja grupul Mol. Responsabilul austriac a precizat ca OMV nu este presat de timp avand in vedere ca nu se prefigureaza nicio alta tinta de preluare in Europa Centrala.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri