Dolarul a fost sustinut si de un raport care a aratat o scadere neasteptata a numarului cererilor de ajutor de somaj in SUA, a treia saptamana consecutiv, fapt care arata ca situatia de pe piata muncii este in general solida.

Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a spus ca institutia cu sediul la Frankfurt este pregatita sa contrabalanseze accentuarea riscurilor inflationiste din zona euro, iar elementele economice solide sustin o prognoza favorabila pe termen mediu.

"Comentariile lui Trichet arata o atitudine de expectativa si sunt moderate. Cu cat va astepta mai mult BCE, cu atat este mai probabil sa incetineasca ritmul de crestere economica si in aceeasi masura scade probabilitatea unei majorari a dobanzii de politica monetara", a spus un strateg sef pentru piete valutare, Brian Dolan, de la Forex.com, din New Jersey, citat de Reuters.

Citeste si:

Euro s-a apreciat cu 0,2% fata de dolar, pana la cotatia de 1,4665 dolari/euro, dupa ce atinsese mai devreme o cotatie maxima a sedintei de tranzactionare, de 1,4679 dolari/euro. Euro s-a apreciat miercuri pana la un maximum istoric, de 1,4730 dolari/euro, potrivit statisticilor Reuters.

Indicele dolarului, care evalueaza moneda americana in raport cu un cos alcatuit din sase valute principale, a coborat cu 0,2%, pana la 75.464 de puncte, dar a urcat de la cotatia minima de 75,077 de puncte inregistrata miercuri.

Atentia investitorilor se va indrepta acum spre declaratiile pe care le va face in fata Congresului american seful Federal Reserve, banca centrala americana, Ben Bernanke. Piata este marcata de anuntarea de pierderi masive de catre o serie de banci mari, ca urmare a expunerii lor la turbulentele din sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc.