Hugh Osmond, antreprenorul ce tocmai a castigat lupta pentru preluarea companiei de asigurari de viata Resolution Group, este gata sa cumpere 1.200 de filiale ale bancii spaniole Santander, contra sumei de doua miliarde euro, informeaza site-ul cotidianului Daily Telegraph, citat de NewsIn.

Divizia sa de investitii, Sun Capital Partners, va semna in doua zile un acord pentru achizitionarea acestor filiale.

Banca spaniola Santander isi vinde portofoliul de 1.173 proprietati - in mare masura format din filiale bancare - ca parte a programului de disponibilizare a unor active, in valoare de patru miliarde de euro.
Santander a facut parte din consortiul ce a achizitionat banca olandeza ABN Amro in luna octombrie.

Au existat ingrijorari in ultimele luni, privind faptul ca piata de imobiliare spaniola este suprasaturata, insa Sun Capital este in continuare nerabdatoare sa cumpere proprietatile, obtinand in prealabil un acord de cesiune din partea Santander.

Saptamana trecuta, compania detinuta de Osmond, Pearl Group, a castigat lupta, de cinci miliarde de lire sterline, pentru achizitionarea Resolution.

Pearl Group a dejucat oferta rivalilor de la Standard Life, achizitionand o majoritate de blocaj in compania Resolution.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un sit arheologic de o imensă valoare a fost distrus în Australia
Setari Cookie-uri