Roche, crestere de 25% a profitului net pe 2007

Roche Holding AG, cea mai mare firma de farmaceutice din Europa din punct de vedere al capitalizarii, a anuntat ca profitul pentru anul 2007 a crescut cu 25%, la 11,4 miliarde franci elvetieni, (10,44 miliarde dolari), datorita vanzarilor la medicamentele pentru tratarea cancerului, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Vanzarile Roche pentru intreg anul 2007 au crescut cu 10%, la 46,1 miliarde franci elvetieni, conform estimarilor analistilor, compania inregistrand o crestere de 11% si in ceea ce priveste veniturile obtinute, de 36,8 miliarde franci elvetieni.

Roche a anuntat miercuri ca se asteapta la o crestere intre 5%-10% a vanzarilor pentru anul in curs, ambele divizii ale sale putand inregistra un ritm de crestere peste media sectorului european de farmaceutice.

Portofoliul sau de medicamente destinate tratarii cancerului, printre care se numara MabThera, Avastin si Herceptin, precum si expunerea destul de limitata pe piata medicamentelor generice i-au permis companiei elvetiene sa scape de o parte dintre problemele care au afectat activitatea rivalilor directi, precum GlaxoSmithKline Plc si Sanofi-Aventis.

Vanzarile medicamentului Tamiflu au scazut cu 19%, la 2,09 miliarde franci, avand in vedere ca majoritatea comenzilor pentru completarea stocurilor au fost efectuate in a doua jumatate a anului trecut.

Roche a propus un dividend de 4,60 franci pe actiune pentru intreg anul 2007, adaugand ca va incepe testele clinice ale medicamentului R1658, destinat reducerii colesterolului, ce va rivaliza cu un medicament produs de Merck & Co Inc.

Titlurile Roche se tranzactioneaza la un nivel de 15 ori mai mare decat estimarea de castig pe actiune in 2008, cu mult peste valorile rivalilor europeni, Glaxo, Sanofi, Novartis AG si AstraZeneca Plc, care au fost afectate de inasprirea reglementarilor, concurenta medicamentelor generice si expirarea unor patente.

Analistii chestionati de Reuters estimau ca Roche sa afiseze un profit net de 11,15 miliarde franci pentru anul 2007 si vanzari de 46,06 miliarde franci.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri