Banca franceza BNP Paribas a confirmat joi o informatie publicata de Reuters conform careia ar fi interesata de preluarea SocGen, banca afectata de pierderi de 4,9 miliarde euro (7,29 miliarde dolari) cauzate aparent de catre un singur trader.

BNP Paribas a mai incercat sa achizitioneze grupul Societe General in 1999, insa aceasta operatiune nu a fost incununata de succes.

Les Echos a adaugat ca Societe Generale a angajat companiile Merrill Lynch si Rothschild pentru a pregati o strategie de aparare, in cazul aparitiei unor oferte de preluare.

"Analizam aceasta posibilitate pentru ca toate bancile europene o analieaza de asemenea", a declarat un purtator de cuvant al BNP Paribas

"Credit Agricole nu doreste sa permite BNP sa preia dintr-un foc o cota de piata de 7% din segmentul de retail", a declarat o sursa avizata, citata de Les Echos.

Citeste si:

Credit Agricole nu a putut fi contactata de AFP pentru a comenta aceasta informatie.

Un consilier al presedintelui francez Nicolas Sarkozy a declarat ca Franta se opune in continuare oricarei preluari ostile a Societe Generale (SocGen), banca franceza grav afectata de o frauda interna in valoare de 4,9 miliarde euro.

In cadrul unui interviu acordat ziarului francez Le Parisien, ce a fost publicat duminica, secretarul general al cancelariei prezidentiale franceze, Claude Gueant, a anuntat ca Franta prefera o solutie "amicala" in cazul in care Societe Generale va fi tinta ueni preluari.

"Pentru autoritatile publice, un lucru este clar: este preferabila a solutie amicala unui atac ostil din partea oricarei structuri economice", a spus Gueant.