"RWE este un partener compatibil din punct de vedere strategic", arata un comunicat al consortiului Nabucco, dupa ce reprezentantii oficiali ai celor cinci tari prin care va trece conducta, ai Uniunii Europene si ai Germaniei s-au intalnit la Viena, pentru semnarea acordului.

Proiectul, creat pentru a transporta gaze naturale prin Turcia si Balcani pana in Austria, pe o distanta de 3.300 km, reprezinta un element cheie in diminuarea dependentei Uniunii Europene de aprovizionarea cu gaze naturale din Rusia, insa a fost criticat pentru intarzieri.

RWE va detine de acum inainte o participatie egala in cadrul proiectului cu ceilalti parteneri din tarile de tranzit, care sunt companiile OMV din Austria, MOL din Ungaria, Botas din Turcia, Transgaz din Romania si Bulgargaz din Bulgaria.

Citeste si:

Furnizorul francez de gaze naturale Gaz de France (GDF) a fost, de asemenea, in negocieri pentru a se alatura proiectului.

Reprezentantii consortiului Nabucco mentionat, inainte de semnarea acordului cu RWE, ca ar fi dispusi sa accepte un al saptelea partener in cadrul proiectului.

Oficialitatile din Romania a anuntat, luni, ca sunt de acord cu participarea GDF in cadrul proiectului Nabucco, iar Ungaria si-a dat marti acordul pentru ca firma franceza sa devina si ea partener, alaturi de RWE.