Consortiul Nabucco a confirmat, marti, ca RWE, a doua companie de utilitati din Germania, se va alatura proiectului in valoare de 5 miliarde euro (7,4 miliarde dolari), care are menirea de a transporta gaze naturale din zona Marii Caspice in Europa, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.
"RWE este un partener compatibil din punct de vedere strategic", arata un comunicat al consortiului Nabucco, dupa ce reprezentantii oficiali ai celor cinci tari prin care va trece conducta, ai Uniunii Europene si ai Germaniei s-au intalnit la Viena, pentru semnarea acordului.

Proiectul, creat pentru a transporta gaze naturale prin Turcia si Balcani pana in Austria, pe o distanta de 3.300 km, reprezinta un element cheie in diminuarea dependentei Uniunii Europene de aprovizionarea cu gaze naturale din Rusia, insa a fost criticat pentru intarzieri.

RWE va detine de acum inainte o participatie egala in cadrul proiectului cu ceilalti parteneri din tarile de tranzit, care sunt companiile OMV din Austria, MOL din Ungaria, Botas din Turcia, Transgaz din Romania si Bulgargaz din Bulgaria.

Furnizorul francez de gaze naturale Gaz de France (GDF) a fost, de asemenea, in negocieri pentru a se alatura proiectului.

Reprezentantii consortiului Nabucco mentionat, inainte de semnarea acordului cu RWE, ca ar fi dispusi sa accepte un al saptelea partener in cadrul proiectului.

Oficialitatile din Romania a anuntat, luni, ca sunt de acord cu participarea GDF in cadrul proiectului Nabucco, iar Ungaria si-a dat marti acordul pentru ca firma franceza sa devina si ea partener, alaturi de RWE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri