Grupul german Continental AG tinteste vanzari de 24,6 mld euro in acest an, cu 48% mai mult fata de anul trecut, cand a raportat o cifra de afaceri de 16,6 mld euro, incluzand vanzarile Siemens VDO, companie achizitionata in decembrie 2007, au declarat reprezentantii companiei.
“Pentru anul 2008 ne-am propus un volum al vanzarilor de 26,4 mld. euro, care sa se situeze peste cifra de afaceri raportata pro forma de Continental si Siemens VDO in 2007. In 2009, dorim sa generam o crestere de cca 5% in concordanta cu obiectivele noastre strategice. Toate diviziile vor contribui la cresterea cifrei de faceri consolidate “, a declarat Presedintele Comitetului Executiv, Manfred Wennemer.

Furnizorul de produse pentru industria auto a afisat un profit record anul trecut, de 1,84 miliarde euro si o cifra de afaceri in urcare la 15,96 miliarde euro, marcand al saselea an consecutiv in care inregistreaza rezultate record.

Profitul consolidat din exploatare (EBIT) a crescut cu 14,9% (237,9 milioane euro) fata de anul precedent, la 1,84 miliarde euro. Profitul a generat o rata de rentabilitate a vanzarilor de 11,5%, in crestere fata de 10,8% in 2006. „Dorim sa continuam seria de recorduri si in acest an“, a declarat ieri la Hanovra presedintele comitetului executiv al Continental.

Pentru anul financiar 2007, dividendele au fost mentinute la acelasi nivel cu cel din anul precedent, de 2 euro/actiune. Principalul obiectiv al companiei este de a reduce datoriile, din aceasta cauza dividendele nu au fost majorate, in ciuda cresterii profitului, a explicat Wennemer, adaugand ca a fost luata in calcul si posibilitatea de a renunta la plata dividendelor.

„Pana la sfarsitul lui 2010, dorim sa reducem gradul de indatorare la valoarea strategica de 80% pana la 100 %", a spus Wennemer referitor la obiectivele de reducere a datoriilor. "In anii trecuti, am redus considerabil gradul de indatorare de la valoarea maxima de 168% inregistrata in 2001. Rolul principal l-a avut fluxul liber de numerar solid generat in mod continuu de Continental", a adaugat acesta.

Inaintea achizitiilor, nivelul lichiditatii era de 1,05 miliarde euro in 2007. Continental estimeaza ca aceasta tendinta va continua si in anii urmatori, compania tintind sa depaseasca un miliard de euro in 2009.

Indatorarea neta a crescut in urma achizitionarii Siemens VDO cu 9,67 miliarde euro, la 10,85 miliarde euro, comparativ cu 1,18 miliarde euro in anul precedent. Gradul de indatorare se ridica astfel la 158,3 %, fata de 25,1 % in 2006.

Wennemer a mai spus ca, in 2008, compania se va concentra asupra integrarii Siemens VDO. "Pe baza analizelor de pana acum, prin integrarea Siemens VDO este posibil sa realizam sinergii nete de peste 300 milioane euro in anul 2010", a spus acesta.

Legat de perspectivele companiei, Wennemer a declarat ca „in urmatorii doi ani, vom continua politica de investitii de extindere. De aceea, ne asteptam la cheltuieli de capital de aproximativ 6% din vanzari in 2008 si 2009".

"Valoarea dividendelor pentru urmatorii doi ani va lua in considerare eforturile noastre de reducere rapida a datoriilor. De aceea nu putem lua in calcul o crestere a acestora in 2008 si 2009“, a mai spus acesta.

Continental AG produce componente auto, incluzand cauciucuri, sisteme de franare, sisteme de control al stabilitatii etc. Anul trecut, compania a achizitionat producatorul de piese auto VDO detinut de Siemens.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri