ATEbank, numarul sase in sectorul bancar din Grecia, a anuntat o crestere de 28% a profitului net pentru anul 2007, la 241 milioane euro (366,2 milioane dolari), datorita unei cresteri robuste a imprumuturilor pentru locuinte si acordarii de credite, informeaza NewsIn, citand Reuters.
Venitul net din dobanzi al ATEbank a crescut cu 2,3% la 614,9 milioane euro, avand o marja neta a dobanzii de 3,24%, fata de 2,27% in 2006.

Banca a anuntat ca va propune un dividend total de 0,10 euro pe actiune pentru anul 2007, cu 11% mai mult fata de 2006.

ATEbank a precizat ca randamentul capitalului investit a fost de 17,4%, in timp ce randamentul activelor a fost de 1,07%.

Portofoliul bancii in ceea ce priveste imprumuturile ipotecare a crescut cu 26% la 5,1 miliarde euro, iar portofoliul de imprumuturi catre consumatori a crescut la 764 milioane euro, potrivit ATEbank.

Depozitele bancare au crescut cu 14,1% la 20,6 miliarde euro.

Pentru perioada 2008-2010, ATEbank va urmari sa sporeasca cota de piata in segmentele cu marje ridicate, concentrandu-se pe sporirea contributiilor provenite din cadrul participatiilor din strainatate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri