"Economia americana pare sa incetineasca", a declarat economistul sef interimar al OECD, Jürgen Elmeskov, in cadrul unei conferinte telefonice.

In primul si al doilea trimestru, "ne vom situa intr-un interval in jurul valorii zero, asa ca nu stiu daca cifra va fi pozitiva sau negativa", a adaugat acesta.

"Ceea ce stim este ca va fi o perioada extrem de nefavorabila si putem concluziona ca economia Statelor Unite a incetinit simtitor", a mai spus Elmeskov.

Citeste si:

OECD a revizuit in scadere previziunile de crestere economica pentru inceputul lui 2008 pentru Statele Unite, insa a mentinut previziunile pentru zona euro, in cadrul raportului preliminar.

OECD mizeaza pe o crestere economica de 0,1% si 0% in primul trimestru, respectiv al doilea, in Statele Unite, fata de previziunile anterioare, de 0,3% si 0,4%, mentionate in raportul publicat in decembrie.

In zona euro, incetinirea a fost mai "putin abrupta" decat in Statele Unite si exporturile au rezistat bine la aprecierea euro, a estimat OECD, care a mentinut previziunile de crestere pentru zona euro pentru primele doua trimestre ale anului, la 0,5%, respectiv 0,4%.