Berlusconi, favorit la alegerile generale din aprilie, a anuntat ca firma Benetton si banca Mediobanca sunt interesate de asemenea de preluarea Alitalia, potrivit ziarului La Stampa.

Omul de afaceri italian a sprijinit ideea elaborarii unei contraoferte care sa concureze cu cea a grupului Air France-KLM in cursa de preluare a companiei Alitalia.

"Exista un consortiu italian. Companiile sunt diferite, de la Ligresti pana la Benetton. Exista desigur Mediobanca, Eni si multi altii", a declarat Berlusconi, citat de La Stampa.

Berlusconi a precizat ca va interzice preluarea Alitalia de catre Air France-KLM in cazul in care va ajunge prim-ministru.

Oferta grupului franco-olandez a fost aprobata de guvernul Romano Prodi luna aceasta.

Citeste si:

"Am crezut ca negocierile dintre guvern si grupul franco-olandez vor conduce la o fuziune cu Air France-KLM, insa aceasta este o achizitie, cu care nu sunt de acord", a declarat Berlusconi pentru La Stampa.

Air One, companie care rivalizeaza cu Alitalia pe plan intern, a incercat sa faca o oferta de preluare insa aceasta a fost respinsa de guvernul actual.

Oferta Air France-KLM a fost contestata de sindicatele italiene.

Alitalia a anuntat ca are nevoie de mai mult timp pentru a decide daca va extinde negocierile cu sindicatele cu privire la preluarea de catre Air France-KLM, cu cateva zile inainte de termenul limita, stabilit pentru data de 31 martie.