Cresterea numarului de locuri de munca survine in contextul in care cifrele din martie au fost revizuite in scadere si au indicat ca economia a creat 3.000 de locuri de munca in luna precedenta, potrivit ADP. Nivelul cresterii inregistrate in martie a fost initial de 8.000 locuri de munca in sectorul privat.

Economistii se asteaptau la o reducere a numarului de locuri de munca cu 60.000 in aprilie de catre angajatorii privati, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Contractele la termen (de tip futures) tranzactionate in SUA au crescut dupa raportul neasteptat de solid si in contextul aprecierea dolarului fata de euro.

Obligatiunile guvernamentale din SUA, care de obicei sunt influentate de semne ale deteriorarii economiei, si-au temperat câstigurile.

Citeste si:

Raportul ADP a fost publicat inaintea raportului lunar al guvernului SUA cu privire la locurile de munca, raport care, potrivit asteptarilor analistilor, va afisa un declin cu 80.000 locuri de munca in sectoarele non-agricole in aprilie.

Cu toate acestea, analistii considera ca statisticile ADP si raportul statelor de plata pot afisa rezultate diferite.

"ADP a supraestimat statele de plata din sectoarele non-agricole din ultimele opt luni, ceea ce face ca acest raport sa fie mai putin credibil", a spus David Ader, strateg de la RBS Greenwich Capital.

Raportul publicat de ADP Employer Service a fost intocmit in comun cu Macroeconomic Advosers LLC.