JPMorgan Chase & Co, ce va achizitiona banca de investitii rivala Bear Stearns Cos, grav afectata de criza creditelor, a oferit pana in acest moment slujbe unui numar de 6.000 angajati ai Bear, din totalul de 14.000, a declarat pentru Reuters o sursa avizata.
JPMorgan a refuzat sa comenteze aceasta informatie.

Directorul general al JPMorgan, James Dimon, a declarat ca aproximativ trei sferturi dintre deciziile privind viitorul angajatilor Bear Stearns au fost luate, 40% dintre acestia primind noi slujbe.

Restul, de aproximativ 3.500 de angajati, vor primi un raspuns in urmatoarele doua saptamani.
Fuziunea celor doua banci va fi finalizata la data de 1 iunie.

Soarta bancherilor si traderilor Bear Stearns a fost incerta, de cand banca, cu sediul la New York, a fost fortata sa accepte sa fuzioneze cu JPMorgan, rival aflat intr-o situatia financiara mult mai buna.

Oficiali ai JPMorgan au negat saptamani in sir ca stiu cate concedieri vor avea loc ca urmare a acestei operatiuni, existand speculatii conform carora jumatate din personalul Bear Stearns va fi concediat.
Asupra JPMorgan exista o presiune pentru a reduce costurile si personalul, intr-o perioada in care criza de pe pietele financiare continua sa afecteze afacerile, conform Reuters.

Avand in vedere ca bancherii de pe Wall Street au concediat zeci de mii de angajati, JPMorgan este asteptata sa reduca din propriul personal pentru a face loc angajatilor Bear Stearns, considerati mai buni, a adaugat sursa, pentru Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri