Sofia a inghetat aproximativ 88,4 milioane de euro, fonduri primite de la Uniunea Europeana pentru zece proiecte in cadrul programului PHARE vizand reabilitarea drumurilor dintre Bulgaria si Grecia, a anuntat Guvernul, citat de NewsIn.
Hotararea a fost luata de viceministrul de finante Dimitar Ivanovski, in urma unui audit realizat de societatea KPMG asupra fondurilor acordate Bulgariei de Bruxelles prin programele de preaderare din perioada 2001 - 2005, finantare care viza sa ajute aceasta tara sa indeplineasca normele europene.

In raportul sau, KPMG constata ca "nu exista dovezi clare ale unei gestionari eficiente a proiectelor, achizitiilor publice si platilor efectuate", potrivit Guvernului.

KPMG a mentionat si un "potential conflict de interese" la sanul conducerii Fondului National pentru Reteaua Rutiera. Presa bulgara a dezvaluit la inceputul anului 2008 ca directorul fondului a facut comenzi catre compania fratelui sau. Alti doi responsabili ai fondului au fost arestati pentru ca au cerut mita proprietarului unui teren care solicita permis de constructie.

Aceste nereguli "au blocat demararea programelor Transport si Infrastructura regionala", a afirmat vicepremierul Meglena Plugcieva.

In calitate de stat membru UE, din 1 ianuarie 2007, Bulgaria are dreptul sa primeasca, pana in 2013, peste doua miliarde de euro prin cele doua programe.In total, Sofia poate primi pana in 2013 sapte miliarde de euro pentru sapte programe operationale.

Criticata de Comisia Europeana pentru ca nu a facut suficiente eforturi in lupta impotriva coruptiei si criminalitatii, Sofia se straduieste sa actioneze inainte de noul raport al Bruxelles-ului referitor la progresele inregistrate, care urmeaza sa fie prezentat in 23 iulie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri