In urma acestui acord, Lukoil si ERG au format o noua companie, cu o valoare de 2,75 miliarde euro, ce va controla rafinaria Isab di Priolo, din Sicilia. Grupul italian va detine 51% din compania mixta.

Rafinaria, cu o capacitate de 320.000 barili/zi, include o centrala cu o putere de 99 megawati si un stoc minim de 745.000 tone de petrol si produse rafinate.

ERG este cel de-al doilea grup de rafinare din italia, ca valoarea de piata.

Citeste si:

"Aceasta importanta companie mixta este in linie cu strategia noastra de crestere, axata pe incheierea de acorduri cu parteneri internationali de prim rang, ce au reprezentat intotdeauna o oportunitate de dezvoltare pentru grup", a declarat directorul executiv, Alessandro Garrone.

Conducerea va fi impartita in mod egal de Lukoil si ERG, in ceea ce priveste deciziile importante. Un acord operational va garanta eficienta si autonomia managementului, mai precizeaza comunicatuil ERG.

ERG are optiunea de a vinde participatia de 51% catre Lukoil in urmatorii cinci ani. Garrone a spus ca optiunea este un instrument de a rezolva neintelegetile si ca nu are intentia de a recurge la aceasta masura.