Administratia este formata din oameni care sustin un dolar puternic, am fost intotdeauna in favoarea aprecierii monedei si consideram ca relativa putere a economiei va reflecta acest lucru", a declarat Bush in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc inainte de plecarea acestuia in Japonia, pentru a asista la intrunirea Grupului celor Opt.

Inflatia este asteptata sa ocupe un loc semnificativ pe agenda intrunirii G8, ce va avea loc saptamana viitoare. Unele tari au pus scumpirea petrolului si a altor marfuri pe seama dolarului slab.

In cadrul unui interviu cu reporterii japonezi, la care a luat parte Reuters, Bush a spus ca a auzit ingrijorari la adresa dolarului si in timpul vizitei in Europa de luna trecuta. "Am auzit ingrijoraile legate de moneda noastra si cred ca ei sustin de asemenea o politica de intarire a dolarului", a spus Bush.

Bush si Secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, au exprimat in repetate randuri increderea intr-un dolar puternic, insa moneda a continuat sa se deprecieze. Miercuri, euro a atins un maximum al ultimelor doua luni in fata dolarului.

Citeste si:

"Cea mai buna modalitate de a relua politica unui dolar puternic este accea de a mentine dobanzile la un nivel scazut in Statele Unite, de a reduce reglementarile, de a deveni mai putin dependenti de resursele externe de petrol si de a clarifica faptul ca sustinem un comert liber si corect", a mai spus Bush.

In cadrul conferintei de presa, Bush a mai spus ca va asigura liderii celorlalte state ca Statele Unite cred intr-un comert liber, si ca este hotarat sa ajunga la un acord in ceea ce priveste negocierile Rundei Doha, pana la sfarsitul acestui an.

"Nu vom deveni protectionisti, credem in comertul liber si in pietele deschise", a mai spus Bush.