Alfa Bank, cea mai mare banca privata rusa, va contracta un imprumut de 3 miliarde de dolari din strainatate pentru a face achizitii in viitor, inainte de lansarea unei oferte publice initiale (IPO), conform Reuters, citat de NewsIn.

"Intentionam sa optam pentru varianta unei oferte publice initiale", a declarat presedintele Alfa Bank, Piotr Aven. Banca doreste sa faca achizitii in fostele state membre ale URSS, Kazakhstan si Azerbaijan, insa nu inainte de anul 2010.

Intrebat despre imprumutul pe care banca il va contracta, Aven a declarat ca acesta va fi de aproximativ 3 miliarde de dolari si va fi luat din strainatate.

"Saptamana viitoare avem o sedinta a actionarilor in cadrul careia vom discuta in mod serios planurile pentru oferta publica initiala. Insa cel mai probabil acest lucru nu se va petrece in decursul acestui an, sau in 2009", a mai declarat el.

Banca centrala a Belarusului a aprobat, in mai, vanzarea a 39% din actiunile bancii de stat Mezhtorgbank, catre Alfa Group, detinatoare a Alfa Bank.

"Tocmai am achizitionat o banca in Belarus...Intentionam sa ne extindem in Kazakhstan si avem in vedere si alte achizitii in fostele state sovietice, cum ar fi Azerbaijan", a anuntat Aven.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Proteste: Biden îl acuză pe Trump că folosește armata împotriva americanilor
Setari Cookie-uri