SUA au inregistrat o crestere economica de 1,9% in al doilea trimestru

Economia Statelor Unite a crescut modest in trimestrul al doilea, cu 1,9% comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, intrucat un pachet de stimulente fiscale i-a ajutat pe consumatori sa sustina economia, potrivit unui raport de joi al Departamentului american al comertului, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Produsul intern brut (PIB) al SUA s-a apreciat cu 1,9% fata de anul trecut. In primul trimestru, PIB-ul SUA crescuse cu o rata anuala de 0,9%.

Economistii care au participat la un sondaj Reuters se asteptasera la o crestere a PIB-ului cu 2% in trimestrul al doilea.

Statisticile au survenit dupa o temperare a PIB-ului la 0,2% in ultimul trimestru din 2007 si evita sa impinga economia intr-un declin ce ar fi respectat definitia unei recesiuni.

Cheltuielile de consum care alimenteaza doua treimi din activitatea economica din Statele Unite au avansat cu o rata anuala de 1,5% in trimestrul al doilea, in crestere fata de nivelul de 0,9% din primul trimestru si, respectiv, de 1% din ultimul trimestru din 2007.

Departamentul american al comertului a observat o crestere mai accentuata a castigurilor personale in trimestrul al doilea si a atribuit acest lucru mai ales pachetului de stimulente fiscale creat de guvern, ca sa ii sustina pe consumatori.

Economia SUA continua sa se confunte cu probleme, ca urmare a turbulentelor accentuate de pe piata imobiliara, dar problemele sunt mai putin accentuate decat in trimestrul al doilea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri