Populara aplicaţie video TikTok intenţionează să lanseze la începutul lunii august o platformă de e-commerce în ideea de a vinde produse „Made in China” pe piaţa din SUA, a informat cotidianul The Wall Street Journal, citând surse din apropierea acestui dosar, potrivit Agerpres.

Obiectivul TikTok ar fi acela de a reproduce în SUA succesul înregistrat de alte platformele chineze de shopping Shein şi Temu. Potrivit WSJ, viitoarea platformă de e-commerce a TikTok va fi responsabilă pentru depozitarea şi livrarea articolelor în numele producătorilor şi comercianţilor din China.

Această intenţie a TikTok de a intra pe segmentul de e-commerce vine într-un moment în care aplicaţia video a intrat în vizorul oficialilor americani care au îngrijorări cu privire la securitatea datelor.

TikTok se luptă pentru a nu fi interzisă în SUA după ce parlamentarii americani au introdus un proiect de lege care ar da administraţiei Biden autoritatea de a interzice acele aplicaţii care reprezintă un risc la adresa securităţii.

Aplicaţia TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a înregistrat o creştere explozivă a numărului de utilizatori la nivel mondial în ultimii ani, în pofida faptului că a intrat în vizorul autorităţilor de reglementare din SUA şi alte regiuni.

În prezent, TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori activi lunari în întreaga lume, însă SUA este cea mai mare piaţă a sa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri