Arcelor Mittal investeste pana la 850 mil. dolari pentru o noua otelarie in Turcia

Arcelor Mittal, cel mai mare producator de otel din lume, va ridica la 850 milioane dolari investitia sa in compania pe care o controleaza in egala masura cu partenerul sau turc Borusan, pentru a construi o noua otelarie in Turcia, a spus presedintele executiv al grupului Borusan.

Otelaria, a carei infiintare a fost anuntata in octombrie 2007, urmeaza sa inceapa activitatea din prima jumatate a anului 2010 si va avea o capacitate totala de 4,8 milioane tone, potrivit NewsIn. Investitia anterioara a companiei Arcelor se ridica la 500 milioane dolari, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Compania cu capital mixt va ajunge sa functioneze la capacitate maxima pana in 2012, ceea ce ar urma sa ridice cota Borusan pe piata locala de otel la 20-25% pana in 2015. Presedintele executiv al grupului Borusan, Agah Ugur, a estimat ca veniturile anuale se vor ridica la 3 miliarde dolari cand otelaria va functiona la capacitate maxima.

Borusan vrea, de asemenea, sa investeasca peste trei miliarde dolari, intre 2008 si 2013, dintre care 2 miliarde dolari urmeaza sa fie investiti in energie. Grupul vrea sa aiba o capacitate totala de productie energetica de 2.600 megawati pana la sfarsitul lui 2013.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri