Warren Buffett: Economia SUA se va confrunta cu probleme pana in 2009

Este putin probabil ca economia Statelor Unite sa isi revina inainte de anul 2009, iar guvernul american va lua masuri pentru salvarea bancilor ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac, puternic afectate de criza creditelor ipotecare, a declarat miliardarul american Warren Buffett, relateaza NewsIn.

Intr-un interviu acordat, vineri, televiziunii CNBC, Buffet a anuntat ca intampina dificultati in cadrul diviziei de retail a companiei sale de asigurari si investitii, Berkshire Hathaway Inc, iar economia Statelor Unite este afectata de excesul de credite acordate in trecut.

"Nu cred ca lucrurile se vor ameliora in urmatoarele cinci luni", a spus Buffet, referitor la economia americana.
Titlurile bancilor ipotecare americane Fannie Mae si Freddie Mac, care detin sau garanteaza aproape jumatate din totalul imprumuturilor ipotecare pe piata americana, s-au depreciat puternic din cauza speculatiilor conform carora guvernul american si-ar putea retrage ajutorul promis. Actiunile ambelor banci s-au depreciat cu mai mult de 90% in decursul acestui an.

"Sunt prea mari ca sa esueze", apreciaza Buffett. Acesta estimeaza ca "in curand vor fi luate masuri" pentru a salva cele doua companii, dar ca lui nu i s-a facut o solicitare pentru a le acorda ajutor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri