DHL anunta finalizarea extinderii centrului modern de transport aerian din Asia Centrala (CAH), extindere in valoare de 110 milioane de dolari. Cu o investitie totala de 210 milioane de dolari, acesta este primul centru de transport aerian express din Asia Pacific. Automatizat la scara larga, centrul mareste semnificativ capacitatea operationala DHL in Asia.
Situat pe Aeroportul International din Hong Kong, centrul modern de transport aerian si-a dublat suprafata initiala, ajungand in prezent la aproximativ 35.000 metri patrati, echivalentul a 120 de terenuri de tenis. Se estimeaza ca centrul va opera aproximativ 40 de milioane de expedieri pe an.

Noua facilitate, modern automatizata si extrem de sofisticata, sorteaza 75.000 de colete pe ora (colete individuale si paletizate), inregistrandu-se astfel o crestere procentuala de 114%, comparativ cu 35.000 de colete pe ora (inainte de extindere). Astfel, aceasta automatizare permite reducerea ciclului de sortare de la 12 minute, la doar 7 minute.

„Asia Pacific continua sa fie una dintre principalele regiuni in care ne dezvoltam afacerea, si am inregistrat an de an o crestere de 13 procente, pana in prima jumatate a 2008. Expansiunea CAH este o marturie clara a cresterii continue a afacerilor desfasurate de noi atat pe teritoriul Asiei, cat si pentru afacerile derulate pe linia Asia – Europa. In acest moment, peste 60 % din expedierile express procesate de acest centru modern de transport aerian, reprezinta expedieri in zona Asia Pacific. Ne asteptam ca acest procent sa continue sa creasca si sa determine in acest fel cresterea comertului intra-regional”, a declarat Dan McHugh, director executiv al DHL Express Asia Pacific.

Finalizarea CAH, cu mult inainte de termenul stabilit initial, 2013, evidentiaza potentialul mare de crestere si dezvoltare pe care DHL l-a identificat in aceasta regiune.

Eva Cheng, Secretar de Stat pentru Transporturi si Dezvoltare Urbana a declarat: „extinderea centrului modern de transport aerian este o dovada clara a importantei strategice continue si relevantei Aeroportului International din Hong Kong in regiune. Este, de asemenea, un vot de incredere acordat de catre cel mai mare integrator express din lume, orasului Hong Kong, unul dintre cele mai puternice centre de transport aerian si logistica”.

Cu o cota de piata de peste 40% si o investitie de 2,2 miliarde de dolari in regiune, investitia DHL in centrul modern de transport aerian reprezinta un element important pentru viitoarele operatiuni ale companiei in zona Asia Pacific, menite sa asigure in continuare pastrarea pozitiei de lider de piata, detinuta de DHL.

„Situat la o distanta de patru-cinci ore de zbor fata de principalele orase din zona Asia Pacific, CAH este completat de o retea aeriana asiatica ce cuprinde mai mult de 20 de aparate de zbor, care efectueaza zilnic peste 500 zboruri comerciale. Prin extinderea centrului modern de transport aerian, viteza, eficienta, precizia si capacitatea operationala a DHL in zona Asia Pacific vor creste semnificativ”, a declarat Jerr Hsu, DHL Express, Greater China Area.


DHL este liderul global al pietei de curierat expres si logistica, specializat in furnizarea de solutii inovative si adaptate cerintelor specifice, provenite printr-o singura sursa. DHL ofera expertiza globala in transportul expres, transportul de marfa aerian si maritim, transportul pe uscat, solutii logistice contractuale, precum si in servicii postale internationale, expertiza combinata cu o larga acoperire mondiala si o intelegere profunda a pietelor locale.

Reteaua internationala DHL leaga peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume si numara circa 300.000 de angajati.

Grupul a inregistrat venituri de peste 63 miliarde euro in 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri