Fitch a coborat, de asemenea, ratingul pentru credite pe termen scurt al Lehman Brothers, de la 'F1' la 'D' si a scos ratingurile bancii de sub monitorizare cu perspectiva negativa, unde le plasase in 9 septembrie.
Ratingurile subsidiarelor Lehman Brothers raman sub monitorizare cu perspectiva negativa si ar putea fi coborate si mai mult daca este nevoie, mai atrage atentia Fitch.

Oficialii bancii americane de investitii Lehman Brothers au anuntat ca vor ca aceasta sa intre sub incidenta regulilor aplicate institutiilor falimentare, insa acestea nu acopera operatiunile sale de brokeraj si alte unitati detinute, precum Neuberger Berman, potrivit Reuters.

Astfel, banca va cauta sa vanda operatiunile de brokeraj, oficialii Lehman Brothers aflandu-se in discutii avansate cu mai multi potentiali cumparatori.

Falimentul reprezinta sfarsitul acestei institutii, vechi de 158 de ani, care a reusit sa treaca peste cele doua razboaie mondiale sau peste colapsul fondului de investitii Long-Term Capital Management, insa nu a putut face fata crizei creditelor.