EDF nu "si-a epuizat" capacitatea de a face achizitii, a declarat, miercuri, presedintele grupului francez de electricitate, Pierre Gadonneix, in contextul prezentarii ofertei de achizitie a British Energy (BE).

"Capacitatea noastra de a face noi achizitii nu este epuizata si, daca vom ceda 25% din actiunile BE companiei britanice de gaze naturale Centrica, dupa cum intentionam, capacitatea si flexibilitatea noastra de investitii va fi chiar accentuata", a precizat seful Electricite de France.

Extinderea ar putea avea loc pe piata Statelor Unite, unde oficialii EDF sunt gata sa discute si cu alte companii in afara grupului american de electricitate Constellation, care a preferat oferta de cumparare facuta de Warren Buffet celei a grupului francez.

EDF detine 9,51% din actiunile Constellation, cu care a incheiat un acord in iulie 2007 pentru constructia in comun de centrale nucleare. Constellation a ales, insa, saptamana trecuta, sa fie preluata de miliardarul Warren Buffet, pentru 4,7 miliarde dolari (3,2 miliarde euro) si nu de catre grupul francez, care oferise mai mult decat Warren Buffet.