Euro s-a depreciat, ieri, cu aproape 2% in fata dolarului, in contextul in care criza de pe piata financiara s-a resimtit in afara Statelor Unite, in timp ce imineta aprobarii planului de salvare a sectorului bancar american a dus la aprecierea monedei americane, anunta NewsIn.
Ingrijorarile asupra sectorului financiar European au crescut in urma nationalizarii unor parti ale grupului financiar Fortis, dupa ce autoritatile belgiene, olandeze si din Luxemburg au acordat grupului un credit de 11,2 miliarde euro.

Ultimele actiuni din scena economica au dus la deprecierea monedei unice si a lirei sterline in fata dolarului, evolutia acestuia fiind sprijinita de vestile referitoare la iminenta aprobarii de catre autoritatile americane a planului de 700 miliarde dolari, destinat salvarii sectorului financiar.

Euro s-a depreciat in fata dolarului cu 1,8%, pana la 1,4344 dolari, in timp ce lira sterlina a coborat cu 1,9%, la 1,8094 dolari. Ambele valute au atins cel mai mic nivel al ultimelor 10 zile, in fata monedei americane.

Ingrijorarile legate de viteza de propagare a crizei creditelor au limitat apetitul pentru investitii riscante al jucatorilor. Actiunile bancilor europene au deschis sedinta bursiera in cobarare, iar yenul s-a apreciat in fata euro cu 1,8%, la 152,10 euro.

Joi, Banca Centrala Europeana va lua o decizie privitoare la rata dobanzii cheie, acesta fiind urmatorul eveniment spre care se indreapta atentia investitorilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri