Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, ii va convoca marti, la Elysee, pe sefii principalelor banci si companii franceze de asigurari, pentru o analiza asupra situatiei acestor institutii, a anuntat, ieri, presedintia franceza, relateaza AFP.
Reuniunea de lucru este menita sa "treaca in revista situatia institutiilor financiare, ca si acordarea de credite gospodariilor si intreprinderilor", potrivit comunicatului de la Elysee.

Intalnirea se va desfasura in prezenta premierului francez Francois Fillon, a ministrului finantelor, Christine Lagarde si a guvernatorului bancii centrale a Frantei, Christian Noyer.

Turbulentele care au afectat pietele mondiale dupa o serie de falimente ale institutiilor financiare americane au continuat sa se extinda, luni, pe continentul european, unde guvernul belgian, cel olandez si luxemburghez au anuntat, duminica, nationalizarea partiala a grupului financiar Fortis.

Autoritatile belgiene s-au declarat gata sa ajute banca franco-belgiana Dexia, iar ministrul francez al finantelor, Christine Lagarde, a spus ca statul francez isi va asuma responsabilitatea ca actionar al Dexia.

Guvernul britanic, la randul sau, a nationalizat banca Bradford & Bingley, iar presa afirma ca banca germana Hypo Real Estate, specializata in finantare imobiliara, se confrunta, de asemenea, cu dificultati serioase, anunta NewsIn.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri