Decizia bancii centrale a Libiei si a doua fonduri libiene de investitii propiate presedintelui Libiei Muammar al-Gaddafi, de a-si majora participatia in cadrul UniCredit la 4,23% a determinat astazi aprecierea actiunilor cu 10,53%, pe bursa din Milano, jucatorii din piata aratand ca UniCredit este o investitie profitabila, relateaza AFP.

Cu aceasta participatie, Libia a devenit cel de-al doilea actionar al bancii, dupa Cassa di Risparmio di Verona, ce detine 5,009%. Titlurile UniCredit au incheiat sedinta de joi in scadere cu 13,08%, la 2,16 euro.

Banca centrala libiana si fondurile suverane Libyan Investment Authority si Libyan Foreign Bank, controlate de catre aceasta, au anuntat joi seara ca au achizitionat din piata titluri noi ce ii permit sa controleze 4,23% din capitalul UniCredit, potrivit NewsIn.

Libia detinea anterior o participatie minora de 0,56%, rezultat al unei investitii facute in 1997 de Libyan Foreign Bank in cadrul Banca di Roma, preluata mai tarziu de UniCredit.

Capitalizarea UniCredit este in prezent de 33 miliarde euro, investitia Libiei reprezentand aproape 1,5 miliarde euro.

Cele trei entitati economice, ce au asigurat ca vor fi actionari pe termen lung, au anuntat apoi ca au acceptat sa participe la o majorare de capital, anuntata la inceputul lui octombrie de UniCredit pentru a- si consolida fondurile proprii.

Operatiunea "demonstreaza interesul fata de banca noastra si faptul ca o considera o investitie buna", a declarat vineri directorul executiv UniCredit, Alessandro Profumo, citat de agentia Ansa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
UniCredit raspunde speculatiilor privind fuziunea cu Societe Generale