Retailerul german Metro a confirmat astazi obiectivele de profit si vanzari pe 2008, dar mentine o perspectiva rezervata pentru intervalul urmator, in contextul in care cea mai mare economie europeana este afectata de criza creditelor.

Metro, un barometru al starii economiei germane, estimeaza o crestere a castigurilor inainte de dobanzi si taxe (EBIT) intre 6 si 8%, in 2008. Vanzarile sunt asteptate sa creasca cu mai mult de 6%. Estimarile nu includ costurile de restructurare a lantului de magazine Real, potrivit Reuters.

"Este dificil sa estimam impactul crizei financiare asupra vanzarilor si finantarii. Pe viitor, intentionam sa ne consolidam pozitia ca unul dintre cei mai importanti retaileri internationali", au anuntat oficialii grupului.

Vanzarile Metro au crescut cu 6,7%, la 16,3 miliarde euro, in al treilea trimestru, peste asteptarile analistilor chestionati de Reuters, care estimeasera vanzari de 16,1 miliarde euro, informeaza NewsIn.

Vanzarile in Europa de Est au "incetinit usor", fiind totusi cu 18,1% mai mari in trimestrul al treilea. Castigurile inainte de taxe si impozite (EBIT) au crescut cu 6,3%, la 361 milioane euro, in trimestrul al treilea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Metro a vandut lantul de hipermarketuri Real pentru un miliard de euro
Setari Cookie-uri