Comisia Europeana (CE) a dat unda verde, vineri, noii versiuni a planului german de sustinere a sectorului bancar in contextul crizei financiare, modificata astfel incat sa permita si sprijinirea Commerzbank, a doua banca privata din tara.

Noul plan prevede o sustinere a Commerzbank cu 8 miliarde de euro (10,6 miliarde de dolari), scrie AFP, citat de NewsIn.

Amendamentele vizeaza mai ales remunerarea masurilor de recapitalizare, potrivit unui comunicat al CE, care reglementeaza ajutorul de stat in cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene (UE).

"Actuala decizie demonstreaza din nou cat de repede si de eficient se poate adapta Comisia la schimbarea conditiilor de pe pietele financiare, cu o cooperare buna din partea statelor membre", a declarat comisarul european pentru competitie, Neelie Kroes (foto).

"Pe aceste baze, am gasit in cele din urma solutia acceptabila care sa permita masurile de refacere a increderii si de stimulare a creditarii din Germania, inclusiv recapitalizarea Commerzbank", a spus Kroes.

Bancile afectate de criza financiara trebuie sa inainteze un plan de restructurare in decurs de sase luni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Radiografia educatiei: cati tineri tin la diploma si merg la facultate