Petrolul s-a ieftinit in schimburile electronice din Asia, in contextul in care Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) ar putea aproba unele “masurile suplimentare” pentru a sustine pretul acestuia, potrivit unor brokeri, relateaza AFP.

In schimburile matinale, titeiul “light sweet crude”, cu livrare in februarie, s-a scumpit cu 1,27 dolari,la 39,05 dolari/baril. Titeiul Brent, din Marea Nordului, s-a scumpit cu 26 centi, la 45,09 dolari/baril.

Marti, petrolul “light sweet crude” cu livrare in februarie se ieftinise cu 93 de centi, la 36,66 dolari/baril. De asemenea, pretul petrolului Brent scazuse cu 40 de centi, la 42,51 dolari/baril, potrivit NewsIn.

Secretarul general al OPEC, Abdallah el-Badri, a afirmat marti in cadrul unui interviu ca este prea devreme pentru a evalua impactul ultimei decizii de reducere a productiei, luata in decembrie, asupra evolutiei pretului petrolului.

Dar acesta a adaugat ca in cazul in care va fi nevoie, OPEC va lua decizii suplimentare in acest sens. OPEC incearca sa sustina pretul petrolului, ce a pierdut peste 100 dolari fata de nivelul record de 147,50 dolari/baril, atins in mijlocul lui iulie 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si